graphycom stúdió bt.

Adatkezelési nyilatkozat

A GraphyCom Stúdió Bt. mint szolgáltató, 1039 Budapest, Jós u. 10. III./11. (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.
A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) szerint az alábbi tájékoztatást adja.

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza:

Web lapok: 
Az adatkezelési tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: 
link A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

Az adatkezelő és elérhetőségei:

Név: GraphyCom Stúdió Bt.
Székhely: 1039 Budapest, Jós u. 10. III./11.
E-mail: studio@graphycom.hu
Telefon: 06 30 825 4271

Fogalmak:

A GDPR-ban meghatározott fogalmak közül a jelen tájékoztató szempontjából a legrelevánsabbak:

„személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

„adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

„adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

„adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

„címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

„az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

„adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Az adatkezelési tájékoztató célja:

Adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. 

Adatkezelő a honlapokon nem használ sütiket, nem gyűjt, nem rendszerez adatokat. Nem küld kéretlen levelet.

Személyes adatok kezelése:

Adatkezelővel e-mailben és a fent meghatározott weboldalakon lévő üzenetküldő form segítségével lehet kapcsolatba lépni. Az oldalon nem lehet regisztrálni, vásárolni és nem lehet hírlevélre feliratkozni.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

Vezeték-és keresztnév: A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításához szükséges.
E-mail cím: Kapcsolattartás.
Telefonszám: Kapcsolattartás, a számlázással kapcsolatos kérdések egyeztetése.
Számlázási név és cím: A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.
Sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.

Az érintettek köre: az adatkezelőtől árajánlatot kérők és megrendelők 
Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az adatkezelés jogalapja:

A GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja, 

Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése: 

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.

A szerződésből eredő követelések érvényesítése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:21. §-a szerint 5 év.

6:22. § [Elévülés]

Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a követelések öt év alatt évülnek el.

Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé válik.

Az elévülési idő megváltoztatására irányuló megállapodást írásba kell foglalni.

Az elévülést kizáró megállapodás semmis.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges, köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni. Az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következménnyel jár, hogy nem tudjuk a munkát teljesíteni.

A személyes adatok tárolása és biztonsága:

Kizárólag az Ön által önkéntesen, meghatározott célra – pl. kapcsolatfelvételi űrlap, szerződés teljesítése – megadott személyes adatokat tároljuk. 

A személyes adatait nem fogjuk a szükségesnél hosszabb ideig tárolni. Amennyiben szerződéses jogviszony keletkezik, jogi/hatósági előírás indokolja az ahhoz szükséges adatok tárolását, a hatóság által megszabott ideig. 

Adatait csak a fenti célokra és az azokhoz szükséges mértékben használjuk fel. Dolgozóink és az általunk megbízott szolgáltatók kötelesek a titoktartásra, valamint kötelesek betartani az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény és elektronikus hírközlésről szóló törvény rendelkezéseit. 

Biztonsági óvintézkedésekkel teszünk a birtokunkban lévő adatainak beavatkozás, elvesztés, megsemmisülés, illetéktelenek általi hozzáférés vagy jogosulatlan közzététel elleni védelméért. Biztonsági intézkedéseinket a technológia fejlődésének megfelelően folyamatosan frissítjük.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

postai úton: 1039 Budapest, Jós u. 10. III/11. címen

e-mail útján: studio@graphycom.hu 

telefonon: 06 (30) 8254271 számon.

Az igénybe vett adatfeldolgozók:

KÖNYVELŐ adatai
Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: számvételi, könyvelési szolgáltatás.
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége: 

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott teljes név, számlázási cím, e-mail cím, megrendelés megnevezése, megrendelés díja

Az érintettek köre: Adatkezelőtől rendelő valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: a törvényi kötelezettség teljesítése

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: jogszabályokban meghatározott elévülés, pl számviteli törvény szerinti 8 év

Az adatfeldolgozás jogalapja: szerződésből adódó jogos érdek, mely hozzájáruláson alapul

Ügyfélkapcsolatok és adatkezelések:

Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott módokon (telefon, e-mail) kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak:

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Adatvédelmi hatóság:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
(+36) 1 391 1400
ugyfelszolgalat@naih.hu
http://www.naih.hu

Érvényesség:

Jelen adatvédelmi nyilatkozat 2018. május 25-től visszavonásig érvényes. Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi nyilatkozaton a jogi szabályozásoknak megfelelően bármikor módosítson.

adatkezelési nyilatkozat

Köszönöm, hogy elolvastad...

location

Itt vagyok...

1039 Budapest, Jós utca 10.

mail

E-mail nekem...

studio(kukac)graphycom.hu

phone

Hívhatsz is...

Mobile: (+36) 30 825 4271

© Copyright Graphycom Studió Bt.   |   Adatkezelési nyilatkozat